dinsdag 21 mei 2013

China deel 2. Intentie.


China (2)

Intentie.
In China werd op de eerste dag gevraagd naar onze intenties voor de periode dat we daar waren. Iedereen kreeg even de tijd om er over na te denken en sommigen waagden er zelfs een discussie aan. Het resultaat werd op het bord geschreven waarvan hieronder een foto.
De intentie van Master Liu was planting seeds. Zaadjes planten in gewoon Nederlands. Een mooi intentie en ik moet ook zeggen dat het voor zo’n groepje als de onze de juiste was. We weten al heel wat van de Zhineng Qigong maar ieder zaadje tot nog meer groei, begrip en inzicht is meer dan welkom. Dus, plant een zaadje en zie waar dat toe zal leiden.
Mijn eigen intentie was innerlijke groei. Een mooie combinatie met zaaien vond ik zelf.


Wat betekend intentie eigenlijk. Zoeken op google levert de volgende resultaten op: een voornemen, dat wat je wilt bereiken, doel van een bepaald gedrag.

Vanuit de Zhineng Qigong theorie zeg je dat “je leven het gevolg is van je intentie”.
Klinkt aardig maar hoe dan vraag je jezelf af want als je leven het gevolg is van je intentie moet je ook wel heel bewust zijn van je leven. Niet alleen bewust zijn van jij als individu op deze aarde maar ook bewust zijn van je lichaam en van je geest of zo je wilt je gedachten.
De vraag komt dan op is jou gedrag of zijn jou gedachten dan ook werkelijk van jou of zijn ze ingegeven door anderen.
Stel je bent boos, gefrustreerd over een situatie, kan je dan naar jezelf kijken en je afvragen of deze reactie iets is van jezelf is of reageer je zo omdat je omgeving dat zo doet.
 Je werkelijke activiteiten zijn een spiegel van je intentie, is een andere benadering vanuit de Zhineng Qigong die je dwingt om bij alles wat je doet bewust te zijn van je eigen handelen en te kijken naar je eigen gedrag en vrije wil.

Wanneer je een heldere intentie hebt open je de weg naar heldere levens energie (qi)
Met Qigong train je het leven.
Qigong training is een holistische training van het leven. Holistische betekend kijken naar het geheel, naar alles wat met elkaar vervlochten is. Kijken naar het leven met al zijn facetten.
Nou ja en dit was nog maar de eerste dag....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten